DataArt запрошує студентів до участі у міжнародній олімпіаді зі спортивного програмування The Proggy-Buggy Contest 2023!

Коли та де? 9 грудня о 12:00 (за київським часом)
Реєстрація: до 8 грудня на за посиланням

Мета змагання — розв’язати 13 алгоритмічних задач протягом 42 хвилин. Розв’язок будь-якої задачі — консольна програма, вихідний текст якої потрібно надіслати на сервер перевірки, обравши доступну мову програмування зі списку (доступні мови: C, C++, Free Pascal, Java, Mono C#, Python, Ruby, PHP, JavaScript тощо). Деякі задачі не мають розв’язку (це родзинка наших змагань), їх треба розпізнати та вивести у стандартний вихідний потік рядок тексту «UNDECIDABLE».

Тривалість змагання — лише 42 хвилини. Згідно з «Автостопом по Галактиці» Адамса Дугласа, 42 — це універсальна відповідь на запитання «життя, всесвіту та взагалі». Головні герої кожної задачі — вигадані персонажі Proggy та Buggy. Proggy (англ. Programs) — це висококваліфікована і творча істота, яка пише програми. Buggy (англ. Bug) — легковажний пустун, що спричиняє баги й додає Proggy роботи. 

Концепція олімпіади вписана у стандартну схему сучасного спортивного програмування. Перевірка відповідей здійснюється автоматично на сервері, а переможці в основних категоріях визначаються відразу після закінчення змагань. Переможець — учасник або команда, що розв’яже максимальну кількість задач за мінімальний час. 

Загальні правила олімпіади:

  • Усі учасники (або команди) мають розв’язати 13 задач за 42 хвилини.
  • Брати участь можна самому (самій) або разом із командою (до 3-х осіб).
  • Маємо різні категорії участі: Amateurs, Professionals, Superheroes, залежно від досвіду участі в олімпіадах. Це збільшує аудиторію учасників і мотивує новачків до участі в категорії рівних собі.
  • Змагання відбуваються онлайн, а у Львові та Дніпрі можна завітати до наших R&D центрів та розв’язувати задачі в компанії однодумців. 
  • Переможці та учасники олімпіади отримують сертифікати, студенти можуть надати їх у деканат для отримання додаткових балів.

Мова змагань і комунікацій: англійська.
Зареєстровані учасники отримують доступ до тренувальних завдань.
Участь в олімпіаді безкоштовна.

Корисні посилання:
Офіційний сайт
Сторінка у Facebook
Telegram